Ooit wilde ik met een Raspberry Pi wat lampen in mijn huis schakelen. Met suncron, mooi programmaatje. En een paar Klikaanklikuit schakelaars. Die Pi was heel leuk maar bleek niet echt een lange levenduur te hebben. Om toch te kunnen schakelen op tijd kocht ik een ICS-2000, het schakelstation van de leverancier zelf.

ICS-2000

Toen ik mijn Google Home voor het eerst installeerde bleek Klikaanklikuit gebruiken niet erg praktisch. Ik vond op Youtube wel iets, was leuk bedacht, maar niet erg gebruiksvriendelijk.
En omdat Google Home zo perfect bleek te werken leek er niets anders op te zitten dan over te stappen naar een ander systeem (Hue).
Maar opeens verscheen Klikaanklikuit in het lijstje "Linked services" in de Google Home app. Gekoppeld en 't werkt prima. Lampen worden direct gezien, en als je ze in een kamer brengt kun je ze via die kamer als groep schakelen.

Zo hebben die schakelaars toch weer zin en heb ik meer opties om uit te kiezen :)